Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Όταν φτιάχνεις στέγαστρα, αλλά ξεχνάς ότι υπάρχουν και τυφλοί

Στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, τοποθετήθηκε στις 8/9 στέγαστρο στάσης πάνω στις πλάκες-οδηγό διέλευσης τυφλών, αποτελώντας μια επικίνδυνη παγίδα. Ωραίος ο εργολάβος, ακόμα πιο ωραία η δημοτική αρχή. Θα πει κάποιος, "μα είναι στενό το πεζοδρόμιο". Ε τότε, πρώτα φτιάχνεις τις πλάκες για τους τυφλούς να περνάνε από δίπλα και μετά βάζεις το στέγαστρο. Αλλά, που.. Και όλα αυτά συνέβησαν, όταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν περιστοιχίσει με κορδέλες αυτό το σημείο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι θα ακολουθούσε επισκευή της καθίζησης που είχαν οι κυβόλιθοι στο πεζοδρόμιο από άλλη κακοτεχνία. Ούτε αυτή η καθίζηση διορθώθηκε.  

Ενώ, στα πλαίσια της σκληρής και ανάλγητης αντιμετώπισης όλων μας, είτε δεν μπαίνουν παγκάκια στις στάσεις , ή μπαίνουν όπως μπήκαν σε στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας στον Καρέα, όπου βάλανε 2 τάβλες με κλίση, ώστε όταν ακουμπάς να γλιστράς. Μη τυχόν και στην ατέλειωτη αναμονή της άφιξης του λεωφορείου, δεν ταλαιπωρηθούμε από την ορθοστασία οι ηλικιωμένοι, οι κουρασμένοι, οι πάσχοντες ή ξεκουραστεί το βράδυ κάποιος άστεγος.

Φροντίζουν όμως να βάλουν για την αναμονή μας στις στάσεις, μοντέρνα τασάκια! 10 συνολικά, κόστος εκάστου 500 ευρώ ! Περιλαμβάνει λέει και την υπηρεσία αδειάσματος των σταχτοδοχείων και μεταφοράς τους στην Γαλλία για ανακύκλωση (!!!). 

Δημοτική αρχή, ΟΑΣΑ, εργολάβοι υπεύθυνοι για την επί 1,5 χρόνο σερνόμενη εργολαβία για τα νέα στέγαστρα. Τι ειρωνία η διαφημιζόμενη «βιώσιμη κινητικότητα» στην πόλη και τα άλλα μεγάλου κόστους έργα για "βιώσιμες" και "έξυπνες" πόλεις...