Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Για την επιστολή κατοίκων σχετικά με το 12ο & 13ο νηπιαγωγείο, τον 8ο παιδικό σταθμό και τη "Λουίζα"

Σε ανακοίνωση ημ. 1/10/2023 της Κίνησης Πολιτών «Βύρωνας και Τριγύρω» που διακινήθηκε και στο ιστολόγιο της «Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας», με τίτλο «Μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ στη “Λουΐζα”. Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Κατωπόδη και της Αντιπολίτευσης των Γώγου-Μπαντή» αναφέρονται μεταξύ άλλων : «Βέβαια, άμοιρες ευθυνών δεν είναι ούτε οι υπόλοιπες προοδευτικές και αριστερές δημοτικές παρατάξεις της παρούσας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 δεν μίλησαν! Περιμένουμε λοιπόν, έστω και τώρα, μερικές μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου,  να πάρουν θέση για το πρόβλημα που φέραμε στην επιφάνεια! … Και αυτές, οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση ΚΑΙ για το θέμα της πυροπροστασίας όλων των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών καθώς επίσης και των Νηπιαγωγείων της πόλης του Βύρωνα.»

Όμως, δεν είμαστε όλες οι «αριστερές» παρατάξεις ίδιες! Και όσον αφορά το συνδυασμό μας και η σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών και ο σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης, όπως και ο επικεφαλής μας Σταύρος Τζιορτζιώτης ασχολήθηκαν με την επιστολή των κατοίκων σχετικά με τα 12ο και 13ο Νηπιαγωγεία - 8ο Παιδικό Σταθμό - Κινηματοθέατρο «Λουΐζα». Για την αποκατάσταση της αλήθειας μπορείτε να δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ημ. 11/9 εδώ

Στην έναρξη της συνεδρίασης μόλις στο 2’.30’’ η δημ. σύμβουλος μας Μαρία Μπικάκη ζητά να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση  η συγκεκριμένη επιστολή των κατοίκων σχετικά με τις αυτοψίες στα κτίρια παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων και  τη «Λουΐζα». Η δημ. αρχή αρνείται τη συζήτηση, ζητάμε να γίνει ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των συμβούλων της δημοτικής αρχής) αποφασίζεται να γίνει θέμα προς συζήτηση.

 Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε στο σημείο 3h. 15’.21’’ στο τέλος της συνεδρίασης και ο δημ. μας σύμβουλος Τάσος Μαυρόπουλος τοποθετείται για το θέμα 2 φορές υποστηρίζοντας τα αιτήματα της επιστολής των κατοίκων και απαιτώντας από τη δημ. αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της από το 3h.26’ και μετά.

Όπως δε αναφέρει και ο εκπρόσωπος των συλλογικοτήτων Νικόλαος Βρούτσης στην τοποθέτησή του, ο μόνος που παραβρέθηκε στις αυτοψίες από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων που καλέστηκαν ήταν ο επικεφαλής μας Σταύρος Τζιορτζιώτης.

Για δε τα θέματα της ασφάλειας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των δημοτικών κτιρίων είναι γνωστές και πολυάριθμες οι παρεμβάσεις μας και οι τοποθετήσεις μας είτε στο δημοτικό συμβούλιο και στη σχολική Επιτροπή, είτε με ανακοινώσεις μας και μπορείτε να τις εντοπίσετε με αναζήτηση και στα blog των κινήσεων μας.

Σεβόμαστε τη δράση των κατοίκων και προσπαθούμε να στηρίζουμε αιτήματα και προσφυγές τους, όπως κάνουμε μέχρι τώρα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και έξω από αυτά. Το θέμα της πυρασφάλειας για τη Λουίζα αναγνωρίζουμε ότι δεν το γνωρίζαμε, πριν το θέσουν οι συλλογικότητες με επιστολή τους. Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι σαφής και διατυπωμένη για την προτεραιότητα στα θέματα υποδομών και ανάμεσά τους της ασφάλειας σχολικών και δημοτικών κτιρίων και λόγω αυτού θέσαμε επιτακτικά και στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ημ. 11/4/2023 για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων την ανάγκη ύπαρξης ελέγχων και απαραίτητων εργασιών στα σχολικά και λοιπά δημοτικά κτίρια πριν την έναρξη των μαθημάτων και την τήρηση σχετικού πρωτοκόλλου.  

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση αυτής της επιστολής στα ιστολόγια που αναρτήθηκαν οι σχετικές αναφορές.

Υποσημείωση: Ενδεικτικό ότι σε αυτή τη συνεδρίαση η δημοτική αρχή αρνήθηκε να απαντήσει στις δικές μας ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί επίσης γραπτά για μια σειρά άλλα κρίσιμα θέματα (ενημέρωση για αγωγή για προβληματικές πλακοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις, κατάληψη από εταιρείες πλακών οδηγών τυφλών, καθάρισμα αγωγών ομβρίων κλπ) 

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα – Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα- Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση